sábado, 21 de enero de 2012

L'educació continua...

Bon dia a tots i  a totes!.
Arriba l’hora de finalitzar aquest bloc de l’assignatura de Bases didàctiques i Disseny Curricular. Al llarg d’aquestos mesos, m’he adonat que necessitem un canvi, una evolució.

Al principi, quan jo anava a escola (inclòs batxillerat), seguia el model tradicional: el basat en la utilització de llibre i paper. En aquest moment, no es potenciava la creativitat del nen, és a dir ell/a no era el vertader protagonista del seu propi aprenentatge, sinó que ho era el mestre. Qui realitzava una feina  era el docent no el discent. Mentre que l’objectiu actual, és o ha de ser tot el contrari. És aconseguir desenvolupar les potencialitats i aprenentatge partint de situacions reals conflictives, les quals requereixen una actuació per part de l’alumne.

A continuació, veureu com gràcies a la utilització de les TIC, les meves companyes i jo hem aconseguit ampliar el nostre entorn d’aprenentatge ( PLE).
A l’inici, utilitzaven les següents eines, tant al món personal ( és a dir el presencial) i el món virtual ( a través de les xarxes tecnològiques). 


 I després, l’hem aconseguit ampliar. Gràcies a la utilització d'eines com Cmap tools, Flickr, Photopeach o Scribd entre altres. 




 
Estic sorpresa de la quantitat d’eines que he utilitzat i tot gràcies a la tecnologia.  Moltes gràcies tecnologia!.
Vivint en un món en que la tecnologia és molt important. Tant per a comunicar-se com per a cercar informació. Per tant, ja que podem gaudir d’aquestes, en el meu perfil docent m’agradaria ensenyar als nens la utilització d’aquestes eines. Però, que sempre ho realitzin amb interès i motivació. Considerant, l’esmentat anteriorment ( és a dir interès i motivació) la base de tot aprenentatge. 
A més, a més, m’agradaria dir perquè m’ha servit la construcció d’un portafoli electrònic. Abans d’iniciar el curs, no sabia que aniríem a escriure i aprendre a la mateixa hora. Resultava impossible de comprendre-ho. Però, poc a poc, i amb la pràctica, he arribat a la conclusió que escrivint, expressant allò que dus dins, és una manera de alliberar els nostres pensaments i sensacions. Cada copi gràcies a que anava llegint a uns altres mestres com puguin ser Santos Guerra, Isabel Ruiz o Pedro Villarrubia, reforçava el que ja havia assolit.

Per tant, la tecnologia ha estat molt important per continuar aprenent i aconseguir un aprenentatge significatiu. 

Jo tinc clar, que amb els futurs alumnes, deixaré al nen que elabori les seves feines, sent només un guia o un suport. Mai, com una persona que no permeti als infants desenvolupar la seva creativitat i imaginació. Per això, realitzaré una combinació entre la tecnologia (món virtual) i el món presencial.

Per últim, us he deixat un vídeo en el que les meves companyes: Arantxa, Carolina, Eva, Ana i jo esmentem com ha evolucionat el món que ens envolta.
Esper que us agradi.