lunes, 30 de julio de 2012

Aprenem amb els infants: Pensaments i Contextos Educatius


Pensaments i Contextos Educatius Contemporanis ens ha endinsat dins del context de l’infant.
Amb això m’estic referint a l’educació de l’infant. Quan es parla d’educació, la podem classificar en tres tipus.
El primer és l’educació formal (o sigui la família). Aquesta és la que dóna les bases de la vida a l’infant, l’encarregada d’uns dels pilars més importants: la criança i dels seus vincles afectius, mentals i cognitius.
A continuació us deixaré un vídeo de Aldeas Infantiles, les quals mostra l’opinió de nens i nenes de diferents països explicant el que entenen per família. Per a mi, ha estat un vídeo emotiu, ja que des de l’inici (el primer nen), ja entén “para mí la familia significa estar en las buenas y en las malas”. I ja com a reflexió, és cruel pensar que molts de nens i nenes en el món no tenen família qui cuidi d’elles. 


En segon lloc, trobem l’educació no formal coneguda també com aquelles activitats d’aprenentatge que es genera fora de l’àmbit escolar. Per a que l’entengueu us donaré un exemple, el ballet, viatges d'estudis, viatges culturals o anar a classes d'informàtica. 

Aquest tipus d’educació implica la socialització, relacionar-se amb la resta d’individus, sense cap tipus de discriminació (per raons de sexe, de color, de raça, entre altres). En resum, el que vull donar a entendre és que tots som iguals. Lo mateix succeeix amb els infants, els quals s’han de donar molt d’amor, d’afecte. Així com també tenir els mateixos drets i oportunitats per a viure.
Ara que parlo de drets, m’agradaria fer una breu menció a les lleis . Són importants per poder veure la evolució que s’ha portat a terme des de la redacció de la primera llei (Llei Moyano) fins l’actual (LOE). En l’actual, es produeix un major interès en la diversitat i en els nens amb necessitats especials educatives (NEE).

I per últim trobem l’educació informal o la relacionada amb els mitjans de comunicació (ràdio, televisió, premsa o Internet). Aquesta té un gran poder de difusió i de convicció d’un gran nombre d’idees (errònies o vertaderes) que poden influir a nivell mundial.
Per aquest motiu, ja que aquesta Pensaments tracta més a fons l’infant, m’agradaria recordar el que deia Montessori “els infants són com esponges”. És a dir, que els nens i nenes son capaços d’absorbir informació de tots els mitjans que l’envolta (des del més proper) com puguin ser: els sentits, dels actes dels pares, de la seva intuïció, entre altres.

Aprenem i aprenem!





































































































http://www.flickr.com/photos/elilemie/3671354604/sizes/z/in/photostream/

I per últim, m’agradaria acabar amb una frase:
Tot el que som, ho hem anat recopilant al llarg de la vida: aprenent dels errors i cresquent amb les bones experiències·”.

Moltes gràcies i fins la pròxima entrada.


Salutacions

Alicia.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario